DSC 0482

Har du lyst til å kjøre raskt på vår innendørsbane på Alnabru? Her får du en rekke kjøretips som gjør at du kan kjøre raskere rundt vår bane på 330 meter.

 

UT – INN – UT

Hovedregelen for å kunne kjøre fort, enten det er bil, gokart eller alpint for den saks skyld, er å gjøre radiusen på svingene så stor som overhodet mulig. Dette gjøres ved å ligge ute i yttersving ved inngangen til svingen, for så å kutte inn og tangere innersving midt i svingen. Deretter drifter man ut slik at man er tilbake i yttersving ved utgangen av svingen.

 

BREMS TIDLIG!

Den vanligste feilen uerfarne førere, og erfarne for den saks skyld gjør, er å bremse for sent. Det kan selvsagt være fristende å stå på så lenge man kan, men faktum er at dette ikke lønner seg på klokken. Ved å bremse en halvmeter senere kan man tjene toppen noen hundredeler i ingangen til svingen. Ved å bremse tidlig slik at man får en fin sving og god utgang kan vi derimot snakke om å tjene tiendeler. Farten man har med seg ut av svingen og bortover strekkene kan altså kompensere for litt «pysete» kjøring inn i svingen!

 

SITT ROLIG!

Prøv å sitt så rolig som mulig mens du kjører. På denne måten øker du konsentrasjonsevnen, og minsker risikoen for å gjøre feil.